2011. június 9., csütörtök

annyi minden történt :)

... az elmúlt napokban, hogy nem volt időm írni...

1. Szombaton végre hazatért apa... nagy volt az öröm!!!

2. Vasárnap rögtön kirándulni mentünk Andiékkal... piknikezni hívtak, de az eső elmosta, így tető alatt eszegettük meg az ebédet. Miután elállt a zuhé, felkerekedtünk, hogy megnézzük a Jura medvéit, és farkasait. Kicsit csalódás volt... nagyon rövidke séta ez egy deszka emelvényen, és a farkasok (3 db), meg a medvék (4 db) olyan jó helyen vannak, hogy alig látni őket... ez persze jó is, csak nem látogatóbarát :D Voltak bivalyok is... csordában heverésztek...

3. Hétfőn megint gyönyörű napsütés, irány a tópart... meg a városháza, jogsit intézni. Apa félig velünk, félig a dógozóban... aztán ez utóbbiban cövekelt le. Így ismét hármasban tértünk haza. Hamarosan azért hazatért ő is...

4. Időközben elkezdtem az annaságok fészbúkosítását, ami szintén sok időmet vitte el... remélem megéri :D

5. Kedd a szokásos: Mátéval oviba, vissza mosni, Kingával fel, vissza mosni, Mátéért oviba, vissza mosni, ebéd, vissza mosni, Kinga altatás, Mátét suliba, vissza mosni, Kinga ellenőrzés, Mátéért suliba (közben iszonyatos égszakadás), vissza mosni, Kinga ébredés... innen sétagalopp :)
Este még azért volt egy mosókonyházás.

6. Reggel átjött Andi, együtt dobtuk el Tét az oviba, majd tepertünk Montreaux-be, a lakástulajdonos céghez, hátha sikerül valamit intéznünk lakáscsere ügyben... ha más nem is, Andi legalább értelmesen el tudta nekik magyarázni a szitut... most várjuk a választ... levelet már kaptunk legalább, hogy várjuk a választ :)

7. Estére Máté belázasodott... megint krupp... és most nem tudtam megelőzni a szokásos módon :(
Otthoni dokinéninek telefon... Rectadelt kút éjszakára... még mindig többet használ, mint árt... legalább alszunk éjjel, és közben múlik a duzzanat a torkában. Bevált, aludtunk :)
Láz sincs reggelre, és már ugrálna, szaladgálna.

8. Éjjel megvarrtuk az egy-két napja szerzett bicajos utánfutónkat... merthogy ez is történt: az első gyerekülésért cserébe kaptunk egyet... Petiék egyik titkárnőjével bizniszeltünk... jó csere :)

9. És mindeközben Kinga leszokott a ciciről... 25 hónapig, és 25 napig volt a szimbiótám... függetlenedik a törpém. :(

Máté és Guillome a Jurában.
Guillome most Té legjobb barátja... az itteni :)









Kinga megkóstoltatja bátyjával a fagyiját :)

Nem is olyan magas ez a fal! :D



Felmászni könnyű volt... lejönni rosszabb :(


Megy a kis csapat a hegyre, a kilátóhoz.






Guillome






Balról jobbra: Solange, Claude, Andi... a barátaink


A hős apa cipeli csemetéit fel-le :)

2 megjegyzés:

  1. Azért a szimbióta megjelölés, bármennyire is szim- és empatikus, nem túl pontos. Mennyiben is segíti az ő szoptatása a te biológiai folyamataidat? Hogy Dr. House-t idézzem:

    H: Önnek parazitája van.
    Nő: és ez nagy baj?
    H: Hát vannak, akik a parazitájukat öltöztetik, nevet adnak neki, beszélnek hozzá, törődnek vele.

    ;-)

    VálaszTörlés
  2. Természetesen segíti... hiszen szülés után a szoptatással gyorsul fel a méhösszehúzódás... érezni is lehet, hogy amikor rácuppan a gyerkőc, fáj a has, mint a nyavalya... persze ez csak az elején... de egészen biztos vagyok benne, hogy később is okoz biológiai változásokat... pl. fogyaszt :) vagy éppen nem hagy fogyni... alkat kérdése... talán dr. house-t kéne megkérdezni. A parazita meg azért elég negatív az én értelmezésemben :(
    és az is lehet, hogy hülyeségeket írok :D

    VálaszTörlés