2011. április 30., szombat

paque pakk

Vous êtes ici semain prochain? Nous sommes... vacation... je'ai deux fleurs... l'eau... oui... beaukoup d'eau... vendredi... merci... au revoir!
Ily ékes franciasággal bírtam megkérni kedves szomszédasszonyunkat két növénykém istápolására, amíg messze távolban leszünk, otthon. Húsvétra mentünk haza. Anyu nagyon kitett magáért: a világ legfinomabb tiramisuja várt a hűtőszekrényben. A gyerekek imádták a kertet! Nagyon hiányzik mindnyájunknak.
Az elmúlt tíz napban sok rokont, és barátot láthattunk viszont, és rendkívül élvezetes órákat tölthettünk együtt... naná... majd' 4 hónapot kellett bepótolnunk! Sajnos azonban az idő iszonyú gyorsan vágtat ilyenkor... már visszafelé zötyögünk. Hoztunk magunkkal hazait is, egy nagymama, egy nagynéni, és egy unokatesó személyében. Velünk lesznek pár napig... megnézik végre hol tengetjük napjainkat.
A húsvéti nyuszi oly szorgosan tojt (sokszor igen nagy, és ijesztően szögletes tojatokat), hogy alig fértünk be a kocsiba...
Még két rövid óra, és visszaérkezünk életünk jelenlegi színteréhez...
Keserédes állapot ez... mindenütt jó, de legjobb otthon... de melyik az?

5 megjegyzés:

  1. A francia mondat, a beszámoló, s hogy jó volt itthon.

    VálaszTörlés
  2. :) Nálatok is fura nyulak jártak (szögletes és nagy)? Három nagy táska csokinyuszi és -tojás az eredmény... egy részét ma olvasztottam be csokifondünek (banánnal, eperrel), hogy Albi szülinapján (már megint) ne torta legyen.
    Alig várom, hogy nyáron összefussunk :)
    Elhiszem, hogy hiányzik a kert. Egyfolytában kertkapcsolatos lakásokat nézegetek, mert a nyolcvan lépcsőfokot végigmászni naponta többször... no, meg itt az udvar, de a gyereket nem tudom egyedül leengedni... jó lenne egy kertkapcsos lakás. Apropó... hogy állsz a lakásváltással?

    VálaszTörlés
  3. Megállapodtunk Petivel, hogy maradunk még ebben a házban (ha lesz rá lehetőség, lejjebb költözünk), közben nézegetem a hirdetéseket, és akkor költözünk, ha vmi igazán tutit találok... hosszútávra is megfelelőt :)
    És ti?

    VálaszTörlés