2011. július 7., csütörtök

itthon-otthon?

Immár három hete vagyunk itthon, Szentendrén. Kicsit fura érzés volt a hazatérés... 2 hétig magunkhoz sem tértünk. Nem tudtam mit is "kell" ilyenkor csinálni... most akkor hívjak fel minden barátot, hogy HAHÓ, ITT VAGYUNK!, vagy majd mindenki jelentkezik magától. Meló is bejött (MumOnBoard), ezzel is ment az idő. És határozottan állíthatom, hogy jól érzem magam! Kívülállóként ebben a nagy magyar valóságban... a káoszban... tudván, hogy nekünk NEM kell ezzel birkóznunk nap, mint nap.
Eltelt a két hét, anélkül, hogy komolyabban szerveztem volna a találkozókat. Zömmel itthon vagyunk. Élvezzük a kertet - már amennyiben a zuhogó esőben az ablakon kifelé bámulás bármi élvezetet is jelent - élvezzük a teraszt... ezekből mostanában kevés jutott, és nagyon hiányzik mindannyiunknak. Egyetlen hiba van az itthon léttel: apa. Ő ugyanis kénytelen volt visszamenni dolgozni, minthogy még Svájcban sem a fűben terem a pénz...
Hétvégére anyu elviszi a gyerekeket magával barátnőzni. A ráckevei Duna szakaszon fognak nyaralni. Minthogy az előző heti ősz hirtelen nyárba csapott át - mintha a Gyalog Galoppban lennénk... jesszusom, egyre több abszurd Monthy Python kép válik valóssággá -, tökéletes nyaralóidejük lesz. 
Tegnap elvittem csemetéimet a régi oviba. Máté úgy masírozott be, mintha el se mentünk volna... fél év teljesen kiesett, és ott folytatták a játékot a barátaival, ahol abbahagyták. Kingus is simán vette az akadályt, és még ott is aludtak. Szuper szabadnapom volt! Este új barátnőmnél, Katánál (MumOnBoard) voltunk, ahol a fiúk fociztak, kicsi lányom meg menetrendszerűen elkápráztatta a felnőtteket bájos babaságával. Kata édesanyja lelkesen dícsérte nekem a törpém, hogy olyan, mint egy igazi játékbaba... naná 3 fiú unoka mellett ez nem csoda :D
Az elmúlt két-három hétben Katival is már kerek két napot töltöttünk... egyszer mi mentünk be, most hétfőn meg ők jöttek ki. Szabadságon van a sóbizniszből... ránk is tud szánni egy kis időt. Jót is tesz mindannyiunknak!
Még két és fél hétig maradunk itt, aztán elindulunk vissza... az isten lába project augusztusban folytatódik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése