2011. február 11., péntek

könyvtárban jártunk

Tegnap délután végre sikerült kicsábítanom a gyerekeket a lakásból (ma csak délelőtt voltunk kint)... elmentünk bicajozni... a tópartot céloztuk meg: játszótér, hattyú etetés. Ezúttal a lépcsőknél álltunk meg, amik a tóparti játszótértől vezetnek le a vízhez. A hattyúknak száraz kenyeret dobáltunk... én egy kicsit tartottam tőlük... annyira akarták a finom falatokat, hogy tőlünk alig néhány centire nyújtogatták a nyakukat, tátogtak a csőrükkel. Miután elfogyott minden számukra készített elemózsia, sziklamászás következett... a mászóka már uncsi.






Ezt is hamarosan meguntuk, úgyhogy elindultunk igazi célunk felé: megtekinteni a gyermekkönyvtárat. Egy szórólap már tájékoztatott arról, hogy ingyenesen 7 könyv, és 2 cd 4 hétre kölcsönözhető ki, de gondoltam hátha vannak más programjaik is. És lőn... kiderült, hogy minden hónap első szombatjának reggelén mesét olvasnak minimanóknak (0-3 évesig)... a következő március 5-én lesz... szerintem elmegyünk, még ha nem is értjük... hátha mégis lesz haszna. Gyerekeknek ingyenes a beiratkozás is, felnőtteknek egyszeri 10 CHF... a felnőtt részleg egész jó könyvtárnak tűnik, sok angol nyelvű könyv is található. A könyvtárosnénik fiatalok, és nincs jellegzetes könyvtárosnéni-szaguk :D A gyerek részlegen a "néni" (kb. 25 éves) beszél angolul, van külön sokpárnás olvasósarok, rengeteg jónak tűnő gyerekkönyv. Van szülők klubja, ahol tematikus konferenciákon lehet a gyermeknevelés nehézségeit megtárgyalni franciául (hm... ez nem tudom nekem mennyire hasznos egyenlőre), valamint minden hónapban egy meghatározott napon össze lehet gyűlni csak úgy beszélgetni hasonszőrű gyerekeket nevelgető, hasonszőrű felnőttekkel... szintén franciául... de hát ki tudja. És van baba-mama torna is, bár az Montreaux-ben, és csak 2 évesnél idősebb gyerekkel lehet menni... áprilistól ez is bejöhet.
Szóval tájékozódunk folyamatosan :)
Kikölcsönöztünk 5 könyvet, konyhanyelvet tanulni, nézegetni, meg 2 cd-t... a francia gyerekdalok elbújhatnak Gryllus mögött...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése